Seminarul Managerial V Kunden Broker

Definiţia convenţională a managementului este: îndeplinirea sarcinilor prin intermediul oamenilor. Managementul real înseamnă: să dezvolţi oamenii prin muncă.
(Agha Hasan Abedi)

Problemele de management constituie un imperativ acut, de natură să determine eșecul sau succesul aplicării unui mecanism economic. Oamenii au devenit conștienți de faptul că managementul poate constitui un obiect de studiu, o disciplină care poate fi învățată, dezvoltată, cercetată și predată. Compania Kunden Broker de Asigurare consideră că managementul reprezintă esența reușitei în mediul business, fără de care orice entitate economică nu poate să dețină performanțe maxime. Din acest considerent, compania investește în managerii săi prin educare și specializare în cadrul seminariilor manageriale susținute de către Academia de Management – Kunden Conference Education & Management.

Managementul reprezintă una din cele mai vechi  sinteze ale umanității care combină atât știința cât și arta de a conduce. Bazele teoretice ale managementului îşi propun sã dezvăluie legile, principiile, metodele, tehnicile, procedeele şi regulile acţiunii eficiente. Arta conducătorului înseamnă priceperea de a transpune această teorie în practică. Managementul aplicat aduce un profit substanţial organizaţiei; ca atare, persoanele implicate în acest proces au posibilitatea de a-și dezvolta calităţile şi de a urca treptele ierarhice, chiar până în vârful piramidei.

Managementul modern implică un mare număr de abilităţi şi orientări, dintre care multe presupun cunoștințe legate de statistică, utilizarea tehnologiei informaţiei, psihologie și comunicare. Managementul pune accent pe rezolvarea raţională a problemelor şi pe gândirea logică. Având aplicabilitate în sfera relațională, managementul include o serie de caracteristici care fac referire la abilităţile interpersonale și la cele comunicaționale. Pentru a avea succes, un manager trebuie să îndeplinească mai multe roluri şi funcţii.

În domeniul asigurărilor, în România, competiția reprezintă un factor de presiune constant. Societățile de asigurări și companiile de brokeraj trebuie să implementeze un sistem managerial puternic pentru a se evidenția din rândul competitorilor. Spre exemplu, compania de intermediere în asigurări, Kunden Broker de Asigurare a instituit ca și principiu al lidership-ului KundenBroker – sistemul managerial profesionist. Scopul principal al acestui sistem de conducere este de a eficientiza procesul de promovare a serviciilor companiei și de a facilita evoluția profesională a managerilor Kunden Broker.

Pentru implementarea sistemul managerial profesionist, compania de brokeraj în asigurări colaborează în mod constant, cu societatea Kunden Conference Education & Management. Cu ajutorul Academiei de management, managerii KundenBroker participă la o diversitate de programe de instruire managerială și de specializare în ,,business leadership”. Un exemplu în acest sens este Seminarul Managerial V, unde managerii companiei participă la training-uri de specializare în știinta managementului și arta de a conduce.

Seminarul Managerial V este susținut de către cei mai buni traineri ai societății Kunden Conference, în domeniul managementului și a asigurărilor. Acest seminar se desfășoară conform unei planificări anuale în diverse zone ale lumii, destinația fiind un stimul pentru însușirea informațiilor prezentate în cadrul cursurilor. În cuprinsul orelor de seminar, sunt incluse atât informațiile care facilitează înţelegerea managementului ca și element principal al succesului profesional cât și acele metode de determinare a acţiunilor pe care managerii ar trebui să le facă în atingerea obiectivele organizaţionale.

Un punct esențial al Seminarului Managerial V este înțelegerea și însușirea funcțiilor pe care un manager trebuie să le îndeplinească. În opinia specialiştilor români în domeniul managementului (Ovidiu Nicolescu, Ion Verboncu, Eugen Burduş) funcţiile managementului sunt următoarele[i]:

  1. Planificarea – procesul de stabilire a obiectivelor şi a ceea ce trebuie făcut pentru atingerea acestora.
  2. Organizarea – procesul de structurare, alocare şi utilizare a resurselor pentru atingerea obiectivelor stabilite.
  3. Coordonarea şi antrenarea – procesul de inspirare, motivare şi coordonare a oamenilor pentru atingerea țelurilor.
  4. Controlul – procesul de monitorizare a realizării obiectivelor vizând adoptarea unor acţiuni proactive sau de reglare sistemică.

În cadrul Seminarului Managerial V se alocă o mare parte aplicării elementelor de teorie cu ajutorul workshop-urilor. Acestea abordează diferite tematici de la modalitățile de comunicare ale unui lider până la rezolvarea problemelor prin managementul de criză. De asemenea, în cadrul workshop-urilor, managerii Kunden Broker au prilejul de a-și perfecționa atât capacitățile de analiză a problemelor conflictuale cât și tehnicile de implementare a principiilor KundenBroker – Profesionist, Orientat spre soluții, Consecvent.

Astfel, compania de intermediere Kunden Broker de Asigurare SRL investește, în mod constant, în managerii săi pentru a susține un sistem managerial de elită în mediul asigurărilor din România. Seminarul Managerial V realizat de Kunden Broker în colaborare cu Academia Kunden Conference Education & Management reprezintă un mijloc de a întreprinde o carieră prosperă și de a obține performanțe depline prin dezvoltarea personală și profesională în arta de a conduce.

Vedeţi aici mai multe imagini de la desfăşurarea acestor seminarii…


[i] Cornescu, I. Marinescu, P. Curteanu, D. Toma, S. (2004) Management. De la teorie la practică, ed. Universității, București.

Acest articol a fost publicat în General. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s